ARS WEIKKOLA / TaideEtsivät ry / TwoTowers /

ars Weikkola

Ars Weikkolan ideana on tarjota korkealaatuista nykytaidetta toisenlaisissa ympäristöissä kuin tavallisesti ja siten saavuttaa myös uusia taiteen kokijoita. Tällä hetkellä suunnitellaan kesän 2023 Ars Weikkola- tapahtumaa. Ohjelma päivittyy myöhemmin keväällä tälle sivulle: www.twotowers.fi/arsweikkola2023

Ars Weikkola 2022 kokosi yleisöä esitystaiteen äärelle ainutlaatuiseen ympäristöön

Ars Weikkola – esitystaidetta Ladossa järjestettiin Kirkkonummella, Veikkolassa 6.–7.8.2022. Monipuolinen esitystaiteeseen keskittyvä kokonaisuus keräsi yleisöä kuvankauniiseen Navalan ladon ympäristöön Haapajärven rannalle. Monipuolinen ohjelma piti sisällään nykytanssia, musiikkia, performansseja, teatteria sekä kirja- ja runokaraoken. Koko ohjelmisto, esityskohtaiset kuvat ja taiteilijaesittelyt löytyy sivulta: WWW.TWOTOWERS.FI/ARSWEIKKOLA2022/

Yksi tapahtuman odotetuimmista esityksistä oli Navalan latoon paikkasidonnaisena kantaesityksenä yhteistuotantona toteutettu Ismo Dance Companyn Anybody’s Architecture:Navalan lato. Tanssiteos muodostui ladossa viiden päivän aikana ja  koreografiassa näkyi ladon arkkitehtuuri, historia ja paikan monet käyttötarkoitukset. Kantaesitys esitettiin kahdesti loppuunmyydylle katsomolle.

Haapojen huminan keskellä Lindan ja Auran upea Koivunaiset-performanssi hypnotisoi katsojat. “Koivumanifesti” päättyi sillkkinauhoin koristellun koivun lipputankoon nostamiseen. Hetki tuntui suorastaan pyhältä kun 50 ihmisen ja yhden koiran yleisö keskittyi hievahtamatta kokemukseen. Päivi Järvisen Hetki yhdelle-teos taas loi tapahtuman keskelle moniaistisen rauhoittumisen keitaan, jossa oli lupa pysähtyä ja tulla kosketetuksi. 

Vuonna 2021 Ars Weikkola-nykytaidetta Mummolassa -taidenäyttelyyn kutsuttiin viisi kiinnostavaa eri tekniikoilla ja materiaaleilla työskentelevää taiteilijaa; Liisa Hietanen, Mira Kankaanranta, Niina Mantsinen, Kirsti Tuokko ja Pauliina Turakka Purhonen. Näyttely järjestettiin kesällä Veikkolan kylässä Kirkkonummella. Näyttelypaikkana toimi vanhan kyläkeskuksen ytimessä sijaitseva Mummola. Mummola on on erikoisesti sisustettu kahvila jonka yläkertaan avautui Matkakoti Taikayö kesällä 2021. Näyttely levittäytyi koko rakennukseen sisälle ja ulkotiloihin. Näyttelyyn kutsutut taiteilijat ja heidän teoksensa muodostivat kiinnostavan katsauksen nykytaiteeen eri muotoihin. Kokonaisuus muodostui sekä näyttelytilan hyvin värikkäästä erityisyydestä että teosten vuoropuhelusta keskenään ja tilan kanssa. Näyttelyn sai hyvän vastaanoton niin vierailijoissa kuin osallistuvissa taiteilijoissa. Näyttelystä lisää: http://www.twotowers.fi/2020-2021/

TAIDE ETSIVÄT RY

TaideEtsivät ry perustettiin kesällä 2020 TAIDEGalleria Etsivätoimiston tueksi.

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää kulttuurin ja taiteiden saavutettavuutta yhdistyksen kotipaikkakunnalla ja laajemmin Uudellamaalla, sekä koota taiteen tekijät ja tukijat yhteiseen toimintaan, järjestää taidenäyttelyitä ja kulttuuritilaisuuksia, suunnitella ja järjestää kursseja ja taidekoulutusta sekä harjoittaa tiedotus- ja julkaisutoimintaa.
Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja, omistaa toimintaansa varten tarpeellista kiinteää omaisuutta sekä toimeenpanna asianomaisen luvan saatuaan arpajaisia ja rahankeräyksiä.

Y-tunnus: 3142585-3

Twotowers

PAULIINA PESONEN, KURAATTORI, SE TOINEN TORNI, KUVATAIDE JA SANATAIDE

Kuvataideakatemiasta valmistunut kuvataiteen maisteri, kuvataiteilija ja yhteisötaiteilija. Opiskellut Yleisötaiteen johtamista sekä Soveltavan ja osallistavan taiteen asiantuntijan erikoistumiskoulutuksen Taideyliopistossa ja kouluttautunut selkokielessä että Keskusteleva kuvan tarkastelu (VTS)- menetelmässä.

PETRA PESONEN, TUOTTAJA, SE TOINEN TORNI, TANSSI- JA ESITTÄVÄT TAITEET

Petra on Danshögskolanista valmistunut tanssipedagogi ja taiteen BA Liverpoolin yliopistosta. Hän on opiskellut soveltavaa tanssia TEAK:issa ja taiteen tuottamista Sibelius-Akatemiassa sekä Taideyliopistossa.

TwoTowersin ensimmäinen yhteiskuratointi oli kesällä 2021 Veikkolassa järjestetty Ars Weikkola-nykytaidetta Mummolassa. Tällä hetkellä valmisteilla kesän 2023 Ars Weikkola. Meihin voi ottaa myös yhteyttä ja ehdottaa yhteistyötä kulttuurin ja taiteen hankkeissa sähköpostilla: pesonen@twotowers.fi

http://www.twotowers.fi/